Utnyttja små utrymmen

Att inreda kan vara svårt. Men att inreda praktiskt är ännu svårare. Det gäller att du använder all din yta på ett sådant effektivt sätt som möjligt. När det kommer till att inreda små rum finns det mycket du kan göra för att förvandla ditt lilla rum till ett rum med smarta förvaringsmöjligheter samtidigt som det är kreativt inrett.

Tricket är att välja rätt möbler och textilier, utnyttja höjden på rummet och anpassa ljussättningen – men det viktigaste är att du rensar upp. Släng ut det gamla och onödiga och in med det nya och effektiva.

969627-antique-3

Tips för dig!

När det kommer till att inreda ditt lilla rum hittar du fem tips på Aftonbladet. Ett av tipsen är att använda dig av möbler som går att stapla på varandra. Att använda dig av stora förvaringsmöbler, istället för många mindre, öppnar upp utrymmet i rummet samtidigt som det inte kväver rummet. Det gäller att använda sig av möbler med flera användningsmöjligheter. Ett annat alternativ är möbler som kan fällas ihop och förvaras efter behov. Ett sådant exempel är att installera ett sängskåp i gästrummet så att det kan användas för annat när ingen gäst bor där.

Vidare tipsar Aftonbladet om att du bör använda dig av smart textil-förvaring. Att förvara dina saker på väggar, i tygpåsar eller på krokar kan göra att du får mycket mer rum. Se till att utnyttja takhöjden på rummet. Det gör du bland annat genom att fästa gardinerna i en takskena.

Bygg uppåt och använd dig av rätt ljus

Se till att du bygger uppåt. Använd dig då av hyllor och förvaring på väggar och tak. Men se efter så du inte övermöblerar, då kan rummet kännas instängt. Rensa upp och tänk efter hur mycket utrymme dina saker får ta. När du vet det blir det lättare att ta undan de onödiga sakerna.