Underlätta i hushållsarbetet

För många så har man ett arbete som tar upp stor del att sin tid. Det kanske inte finns så mycket fritid över för hushållsarbetet och då finns det ett par tjänster som kan underlätta för detta.

De flesta vet att man kan anlita städhjälp och få bidrag via RUT-avdrag. Det innebär att man kan få en skattereduktion på halva den summa som städfirman tar betalt för. Om en städning kostar 1400:- så betalar man som privatperson endast 700:- som städföretaget ansöker hos Skatteverket om den andra halvan. Man får besked från staten när gett denna skattereduktion.

För personer över 18 år och upp till 65 år så gäller reglerna att man får ett rutavdrag på upp till 50 000:-. Dessa regler började gälla från den 1 juli 2019. Självklart så reserverar vi oss för ändringar som görs i samband med RUT, men detta är vad som gäller just nu 2020. Kolla på skatteverket vilka regler som gäller.

Numer så kan man även nyttja RUT vid flyttjänster, arbetskostnad om vitvaror behöver repareras men också inom IT-utrustning. SÅ om din dator går sönder så kan den arbetskostnad som uppstår vid en reparation av din dator kunna betalas med ett RUT-avdrag. Kolla alltid upp om det är något som kan fungera hos din lokal dator reparatör.