Trädgårdsbelysning

Trädgård

Något som kan göra oerhört mycket för din trädgård är noga utvald och placerad belysning. Endast några få inräknande installationer kan lyfta stämningen tiofalt, den tid på dygnet då mörkret börjar falla.

Belysning av olika sorter är ett mysigt inslag i de flesta miljöer. Av någon anledning glömmer man ofta bort detta som privatperson när det kommer till utemiljöer och trädgård.

Vanligast är att man har någon eller några former av armaturer för att helt enkelt lysa upp platser där sikten är viktig, även kvällstid. Vi talar då förstås om sådant som välkomnande belysning utanför ytterdörren, eller belysning som lyser upp andra ytor utanför huset där man ofta behöver vistas som exempelvis garaget. Vintertid är det extra viktigt med god sikt på dessa ytor, då det bland annat kan finnas hal is som annars förblir svårupptäckt.

Förutom sådan belysning som installerats främst av praktiska skäl, bör man även förstå värdet i det som är estetiskt vackert. När mörkret är i antågande kan några får installationer göra underverk när dess drömska ljus leker runt bland den gröna växtligheten eller lyser upp de snötäckta trädkronorna.

Ska man rekommendera något specifikt, finns idag många fina lampor med led teknologi som drivs utav solenergi som gör sig fantastiskt bra i utemiljön. Lampor som dessa adderar heller inte till ökade elkostnader, som du säkert själv förstår, något som får anses som ytterligare ett plus i ekvationen.