Trädgården

Trädgården är ett stort intresse för många svenskar. Under sommarhalvåret kan du hitta gott om trädgårdsägare med fingrarna i rabatter, men många trädgårdar når aldrig upp till sin fulla potential.

Sverige är ett land med stora ytor, men oklippta gräsmattor och blomrabatter fulla med ogräs gör ingen glad. Om du inte har kraft eller motivation att hålla din trädgård i topptrim kanske du kan inspireras av alla de enkla saker som gör att din trädgård ser både snyggare och fräschare ut.

Trädgård

Plantera varierat

För att din tid i trädgården ska bli så givande som möjligt kan det vara kul att plantera varierat. Bär, blommor och grönsaker är alla exempel på växter som går att odla i Sverige, och det är ett roligt sätt att engagera sig i sin trädgård. För att försäkra dig om att plantorna överlever är det viktigt att plantera dem i rätt tid – och så se till att just den sorten klarar av det svenska klimatet. Du kan läsa mer om vad som krävs för en lyckad trädgårdsplantering på Gardenhome.se.

Trädgårdsmöbler

Ett sätt att motivera dig till att tillbringa mer tid i trädgården är att ställa ut trädgårdsmöbler, som bord och stolar. På så sätt skapar du en plats att vila och umgås på – och under de där varma sommardagarna kommer du vara tacksam för att du har någonstans att fika. När hösten sedan börjar krypa på och kvällarna blir mörkare kan det vara mysigt med någon form av belysning. En lampa gör att du kan förlänga sommaren och spendera mer tid utomhus.