Tänk på utsidan

Fixa fasaden

Ofta när man tänker på inredning fokuserar man på nya möbler, vackra tapeter och detaljer i heminredningen. Det är lätt att glömma bort utsidan av huset, där man får det första intrycket av ditt hem.

Visst, det är en annan sorts inredning på utsidan men det behöver verkligen inte vara dyrt att snygga till. Något du kan göra för att skapa en trevliga entré till huset är att plantera växter. Antingen kan du ha rabatter eller plantera växter direkt i krukor. Välj gärna något som blommar, det blir extra fint på sommaren. Även belysning kan vara fint att sätta upp. Du kan köpa både vägglyktor att fästa på varsin sida om ytterdörren eller så kan du köpa lyktstolpar som lyser upp i mörkret.

Fixa till fasaden

Själva fasaden är ett annat projekt och för dig som har tid och pengar kanske det kan vara bra med en ommålning. Få saker får huset att se sådär nytt och fräscht ut igen som en ommålning. Om det inte är dags än kanske en snabb tvätt av fasaden kan vara bra. Köp snygga husnummersiffror att dekorera fasaden med. Dessa är både praktiska och snygga. Vänner som ska hälsa på för första gången kommer direkt se vilket hus som är ditt, dessutom är det snyggt. Hos fasaddekor.se kan du köpa riktigt snygga hussiffror och bokstäver i olika storlek och teckensnitt. Det är lätt att montera siffrorna på fasaden eftersom du får med monteringsdistanser, borrmall och rostfria pluggar och skruvar. Siffrorna och bokstäverna är tillverkade i tåligt plexiglas som är laserskuret för en perfekt kant.

Grönska, sten och detaljer

Fasaden är viktigare än vad många tror, både eftersom det är det första nya besökare får se och dessutom sett ur ett mäklarperspektiv. Satsa gärna på att rama in entrén med grönska. Det finns både lättskötta och lättodlade växter så du behöver absolut inte vara något trädgårdsproffs. Försök att rama in ingången genom att lägga en stengång mot dörren. Sist men inte minst blir överdimensionerade hussiffror en fräck detalj som gör att ditt hus sticker ut.

Belysa utsidan

Man kan också ta och fixa vacker belysning för att skapa en snygg effekt och visa upp allt annat man har fixat på utsidan. Det mest klassiska är så klart att sätta upp vägglampor direkt på väggen, men se till att storleken på dem passar så de inte uppfattas som för stor och klumpiga eller för små och meningslösa. En annan metod, eller som komplement till vägglamporna, är att sätta upp spotlights som man riktar mot väggen. Se bara till att de inte lyser rakt genom fönstren. Man har ju lampor inomhus av en anledning trots allt. Vill man lysa upp något som en infart eller en gång intill huset kan detta göras riktigt snyggt med pollare. De kommer ju dessutom hålla sig synliga även efter snön börjat falla.