Snygg och varm inredning

shutterstock_238948039

Nästan alla människor är överens om att ett bra hem är ett varmt hem. Hur man väljer att värma upp sitt hem är dock ingen självklarhet. Det finns massor med olika sätt att inreda med värme och olika lösningar passar olika hem. Här tipsar vi om olika sätt att värma upp hemmet utan att behöva kompromissa med din inredningsstil.

Utvecklingen av värmeinredning har gått snabbt under de senaste åren. Vita element längs varje vägg är inte längre än självklarhet, utan istället har dessa ersatts av andra lösningar. Golvvärme är ett populärt alternativ som fått mycket kärlek och en av de senaste trenderna är att använda hypermoderna designradiatorer för att värma upp hemma. Båda dessa är dock kostsamma alternativ, och många väljer istället att titta bakåt i tiden för att få inspiration i valet av värmekälla.

Det går inte att prata om stugvärme utan att prata om braskaminer. Att bygga sitt hem kring en öppen eld är förmodligen ett av de mest tidlösa inredningsknepen. Istället för att bara försöka gömma undan värmekällan låter man den bli en central del av inredningen. Många svenska stugor och hem är byggda med eldstäder och skorstenar, men tråkigt nog är det alltför många kaminer som står oanvända.

Om man går i tankarna på att skaffa braskamin är det bra att veta vart man ska leta. Det finns mängder med olika modeller att välja mellan och form och funktion varierar mellan olika produkter. Alla har dock gemensamt i att de är bra värmekällor som blir en mysig och naturlig samlingsplats för familjen.

Utöver att braskaminer är ett väldigt trevligt visuellt inslag kan det också vara en bra ekonomisk affär på sikt. Många som väljer braskamin sänker sina uppvärmningskostnader, och om man väljer rätt kamin kan man dessutom göra miljön en tjänst. Det finns helt enkelt många anledningar till att vilja uppgradera sitt hem genom att sätta in en mysig eldstad i vardagsrummet.ke