Personlig touch med accessoarer

Dagens lägenheter har en tendens att likna varandra för mycket. Det mesta när det gäller dekor och inredning införskaffas i samma butiker.

Ofta känner vi igen möbler och design när vi är på besök hos vänner. Vi har nämligen sett exakt samma inredning på IKEA eller på BO Concept. Samtidigt går den övergripande trenden mot personifiering. Vi vill vara unika och visa det genom våra prylar. Hemma är det accessoarer som hjälper oss att få en unik touch på inredningen.

Accessoarerna bör alltså helst vara personliga. De bör visa vilka vi är och även få våra gäster att se vår kreativitet. Vi vill överraska dem och gärna berätta lite mer om oss. Här följer några tips på accessoarer du bör satsa på.

Barprylar

Är du en festnisse kan du satsa på att göra en vacker bar full med barprylar. Eleganta glas, hypermoderna barstolar och dyra flaskor kommer direkt kommunicera en del om dig som bor i lägenheten. Stilen som du väljer för din barinredning kommer att visa din personlighet.

Levande ljus

Är du mer av en mysgubbe, kan du istället lägga krutet på levande ljus. Varför inte försöka hitta riktigt unika levande ljus som ingen annan i Sverige har? Fynda på internet genom sajter som eBay för att hitta just det som bäst återspeglar dig som person.

Gillar du att resa kan du köpa levande ljus i varje stad som du besöker? I så fall kan du berätta för dina gäster att ”det där gröngula ljuset har jag köpt i Rio de Janeiro”  eller ”det där ljuset som ser ut som en flaska vodka – i Sibirien”.

Souvenirer

Är du duktig på att fånga in den lokala känslan när du är ute och reser  bör du samla på souvenirer som du fått i present eller köpt under alla dina resor. Det är högst individuellt förstås.

Vissa lyckas till och med att få köpa en riktig mariachigitarr i Mexico för tio pesetas. Andra klarar inte ens av att köpa en kylskåpsmagnet. Om dina souvenirer har en fin historia bakom sig är de guldkorn!