Mysigt vardagsrum

Alla vill vi ha ett mysigt vardagsrum att komma hem till och känna sig hemmastad i. Med hjälp av följande tips kommer du att kunna skapa ett riktigt hemtrevligt utrymme att tillbringa både dagar och kvällar i.

Ljus är en av de viktigaste aspekterna i inredning. Se till så att gardinerna hänger längs med sidorna av fönstret, då det ger en illusion av att fönstret är större och att mer ljus kommer in i rummet. Ljusa gardiner gör stor skillnad då de släpper in betydligt mer ljus. Använd dig också hellre av flera små lampor än stora taklampor – det skapar en mysigare ljussättning när mörkret skymmer. En bra läslampa vid fåtöljen är en god idé.

När det kommer till mattor gäller samma princip som gardiner – en ljus sådan lyser upp rummet. I kombination med andra inredningsprylar som kuddar och tavlor får man vara lite försiktig i valet av färg. Är din matta enfärgad eller har en ganska så neutral färg kan du unna dig kuddar med lite mer extravaganta tryck och motiv. Är mattan däremot mönstrad får resten av inredningen anpassas efter den. Varma, ljusa färger är bra för kuddar och filtar – det skapar hemtrevnad.

För den som vill höja mysfaktorn ännu mer rekommenderas att ta en titt på braskaminer. Finns det något mysigare än att sitta framför en öppen eld med en kopp te? Kanske för ordet braskaminer tankarna till en klumpig apparat som inte fungerar effektivt. Men dagens braskaminer har ett mer modernt utseende som gör att de kommer passa in väl i ditt hem. Vedförbrukningen är upp till 30 % mindre i jämförelse med de gamla apparaterna och är även miljövänligare. Även om strömmen skulle gå så håller braskaminen huset varmt under en längre period. Hos Varmahembutikerna hittar du en mängd olika braskaminer att välja mellan för ditt hem.

Även förvaringsboxar kan lätt omvandlas till en inredningsdetalj för vardagsrummet. Samla in tidningar, fjärrkontroller och annat i en fin flätad korg som du kan ha nära till hands. Det behöver inte vara en korg heller, utan kan också vara en förvaringslåda i ett material som kompletterar andra möbler eller prylar i rummet, till exempel lampfoten gjort av mörkt trä.

Mer inspiration för vardagsrummet hittar du här.