Inredningstrender hösten 2014

Nu kommer hösten och med det en ny uppsättning av trender som vi alla kan gotta oss i. Smaken varierar som alltid så här kommer några av de trendstigar man kan följa hösten 2014.

Enkelt och avskalat

Än har inte det stilrena försvunnit, nu når formen sin spets. Många formgivare världen över rör sig mot enkla geometriska former och raka linjer, vissa spekulerar att det är en svar på det allt mer komplicerade värld vi idag lever i. En del i detta är också ett intresse för den kontrastrika synen på syndigt och saligt. Det får med andra ord gärna vara sexigt och/eller saligt. Detta reduceras ned till två färger, svart och vitt. Stilrent men ändå väldigt uttrycksfullt.

Urban farming

Nu skall alla odla! Oavsett om man har en trädgård eller inte. Alla vill vara mer ekologiska och koppla sig samman med den ”äkta” världen. Då är små grönsaksodlingar ett steg på vägen även om man bor inne i stan.

Möblerna skall i denna inriktning vara gjorda av gedigna material som koppar, mässing, trä och skin. De skall leva länge och bli formade av det slitage vi människor för med oss dag efter dag.

Tropiska inslag

Värme och tropisk natur är inte något vi normalt har här långt uppe på det norra halvklotet, nu kan vi föra in det med inredning och design. Starka tropiska färger och tropiska färger är steg i rätt riktning.