Inredningstips för dina väggar

Väggarna i ett rum har ofta stora möjligheter för dig att göra något personligt och unikt med inredningen. Men ibland kanske det inte är fullt så enkelt att komma på vad du ska göra med den väggytan du har. Här kommer några vanliga och ovanliga tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig skapa en vacker inredning.

Skapa en fotovägg

En fotovägg är ett perfekt sätt att använda en stor väggyta på ett intressant vis. Potentialen är nästan ändlös med alla sortens motiv du kan använda dig av. Om du har några vackra foton sparade på mobilen eller datorn kan du titta på möjligheten att trycka upp dessa till tavlor. Men det finns också mängder av färdiga motiv du kan använda dig om du hellre vill det.

Sätt upp en fondvägg

En fondvägg kan se ut på många olika vis, med allt från vackra färggranna mönstrade tapeter till avbildningen av en känd stadssilhuett. För bästa effekt bör du välja en vägg utan fönster eller dörrar om du vill ha en fondvägg. Åtminstone om du vill göra om hela väggen till en fondvägg. Du kan faktiskt bara göra om en halv vägg om du så vill. Det kan fortfarande bli ett väldigt snyggt resultat.

Platsbygg en bokhylla

Bokhyllor är alltid väldigt praktiska möbler att ha i hemmet. Men de tar i regel endast upp en del av höjden på rummet. Vill du maximera förvaringsutrymmet samtidigt som du skapar något vackert kan du överväga att platsbygga en bokhylla i rummet.

Testa en spegelvägg

Spegelväggen är en lite mer ovanligt sätt att nyttja väggutrymmet i ett rum. Men det kan också vara något väldigt snyggt. När du dock planerar en spegelvägg vill du alltid tänka på hur solen faller i rummet och var den eventuellt kan komma att reflekteras om du sätter upp speglar på väggen.