Inredning vinter 2015

Varje säsong har sina egna trender. Och nu går vi från hösten och in i vintersäsongen. Vad kan vi se framemot?

Soft Nordic handlar om 50-talsdesign och inredning från Skandinavien. Det är lugna, mättade pastelltoner och man bland inte många runda mönster och former. Man vill ha in djurfällar, ljusa träd, ull och retrostil.

Sedan finns den industriella trenden kvar. Man strävar att efterlikna en fabrik, ett hamnområde eller ett stort lager. Färgerna är så klar stålgråa toner samt rost och svart. De hårda materialen dominerar: cement, stål och glas. För att det inte ska bli så mörkt och hårt kan man lägga in små färgklickar, gärna starka röda och orange toner.

I stil med soft nordic finns det än till skandinavisk inredningsstil som ökar i popularitet. Wild woods kallar man den. Här vill man inte ta från någon speciall epok utan tar den skandinaviska naturen som inspiration. Naturliga färger och material finns överallt här. Man tar mönster från naturen såsom löv, grenar, blommor och annat. Man vill ha ett lite oslipad design på saker och ting. Därför satsar man på oslipade stenar, obehandlat trä och djurmönster passar in i både textilier, på tavlor och som prydnadssaker.