Inreda lite mer udda

Inredning handlar inte om att allt ska se ut som mittuppslaget i en tidning. Inredning handlar om att skapa ett hem som du älskar att bo i.

Kakel och klinker

Det här materialet är lätt att torka av, väldigt tåligt och finns i flera olika utförande. Oftast använder man klinker och kakel i våtutrymmen som badrum och köket.

Det behöver inte vara så. När det finns så här mycket att välja mellan, varför ska man bara använda det i badrummet? Man kan ju ta klinker och lägga det som sovrumsgolv. Eller bygga en läcker sänggavel av olikfärgade kakelplattor. Man kan också täcka ett tråkig träbord med kakel för lättare rengöring och mycket personligare utseende.

Det är dags att ta kaklet ur köket och in i resten av hemmet.

Göra själv

Mycket handlar idag om återbruk och att ta en sak och använda den till något annat. På Facebook är gruppen “Återbruka Mera” den största Facebookgruppen på svenska. Här kan man få rikligt med inspiration för olika projekt.

Här kan man få se hur man använder pappersservetter för att klippa rosor som limmar fast på en simpel rislampa. Viola! Nu har du en snygg blomlampa med riktig mysbelysning.

En annan populär projektidé är att måla om och fixa upp vanliga IKEA-möbler så de ser lite roligare och lyxigare ut.

Fynda

Det finns en hel del man kan göra med små fynd från antikbutiker och loppmarknader, det gäller bara att hitta dem. Ta reda på var det finns lokala loppisar och butiker som säljer antika möbler och småsaker.

Om man hittar något som ser fantastiskt ut men kanske inte passar in för att de är fel färg ska man inte dra sig för att gå över dessa med en pensel och en mer passande färg. Allt för att göra dem till sina egna saker och passa just sin stil.

Metall

Så mycket som vi inreder våra hem med idag är trä och tyg, som variation kan det vara roligt att få in lite metall också. Det kan vara så lite som att byta ut keramikblomkrukor mot metallkrukor eller trämöbler med metallbeslag.

Det finns även saker helt i metall som kan passa in, en populär sådan sak är de så kallade marockanska lyktorna. Det finns mycket man kan göra med metall, man behöver bara experimentera lite.