Inred unikt och klimatsmart

För dig som vill ha en lite mer personlig och unik stil hemma finns det mycket tips. Fundera över vad du skulle vilja byta ut, det bästa är sedan att sälja det du redan har eller ge bort till second hand. För inspiration till fina hantverk ber vi dig kika in på denna sida. Där hittar du handplockade och utvalda produkter från landsbygden tillverkade av naturmaterial.

Börja litet

För att göra om hemma kan du börja litet. Börja med någonting som du sedan bygger på, det kan också vara svårt att se direkt vad som passar ihop med vad. Om du låter tiden ha sin gång kanske du ser bättre vad som skulle fungera ihop.

Det är viktigt om du vill ha klimatet i åtanke att alltid kolla på miljömärkningar och hur produktionsprocessen gått till, försök handla närproducerat. Försök att välja saker som är tidlösa och som håller både i kvalitet och trend, exempelvis skinn, trä, ull och linne.

Välja ut

Det är bra att ställa sig frågan när du hittar något om du verkligen behöver och vill ha den? Att handla på loppis eller second hand är något som verkligen har växt på sistone och marknaden har blivit stor. Det är perfekt att både ge sina gamla saker till second hand och själv hitta något där. Win-win för alla!

När du väljer lampor, se till att du väljer LED, det är mycket mindre energikrävande och de håller längre än vanliga glödlampor. Gamla kläder kan bli nya helt unika kuddfodral och du kan göra dina egna ljuslyktor. Använd gamla glasburkar, måla dem om du vill eller varför inte limma på träbitar du hittat i naturen?

Unika och hemgjorda detaljer

Kanske du har ett stycke tyg som skulle bli riktigt snygg som tavla? Bara att klippa ut i önskad storlek och rama in. Om du har några träbitar över runt husknuten, kanske de kan bli din nya vägghylla? Slipa och betsa gärna så blir det sådär mörkt och härligt.

Det finns många saker du kan göra själv, se vad du har hemma och låt fantasin flöda!