Inred barnrummet med stil

Alla vi vill ge vårt bästa till våra barn. Det gäller allt och inte minst barnrummet. Ofta drömmer vi om framtiden och om hur det kommer att vara när vi äntligen får barn.

Barnrum

Kanske tänker vi då på att just vårt barn kommer att få det bättre än alla andra barn i världen – eller åtminstone bättre än vad vi själva hade det som barn. Tyvärr får man mycket att stå i när barnet väl är nyfött och kräver all tänkbar uppmärksamhet.

För en del drömmare blir tankar sällan verklighet. Vi hoppas att du inte är en av dem och att din strävan att skapa det där perfekta barnrummet fullbordas!

Låt fantasin flöda!

När vi talar om barnrum måste vi understryka att det är svårt att beskriva ett barnrum med en given stil. Det finns inga regler. Det är bara din fantasi som sätter gränser till vad som är möjligt. Det är endast dina personliga önskemål om hur ditt barn utvecklas som spelar roll. Vårt tips är att våga göra just som du tycker har en positiv inverkan på barnet. Lyssna inte på andra. Det är du som är förälder och det är du som är ytterst ansvarig. Börja med att söka inspiration om du inte är helt på det klara. Detta bör främst ske visuellt – starta med att Googla dig fram genom dina egna associationer!

Skapa din vision men lyssna på barnet

När du väl har bildunderlag kan du börja med att se på alla bilder och tillsammans med din familj eller helt på egen hand skapa en vision av hur barnrummet ska se ut. Därefter är det dags för nästa steg.

Besök IKEA och andra möbel- och inredningsaffärer och köp det som känns i linje med dina idéer. Hitta accessoarer på nätet och de unika detaljrika komponenterna som just ditt barnrum ska innehålla.

Om ditt barn är stort nog kan ni göra det tillsammans som ett ”team”. Glöm inte någonstans mitt på vägen det är barnets dröm som skall uppfyllas. Det kan vara smart att ta reda på vad barnet egentligen vill ha , lyssna och justera enligt hans eller hennes önskemål.