Fixa hemmet lite billigare

shutterstock_220534573

Man behöver inte låna pengar på banken för att renovera upp sitt hus, så länge grunden fungerar bra. 

Om allt som behövs är lite uppfräschning, behöver man inte låna pengar. Det är rent av dumt att låna pengar för att fina till utsidan. Man ska endast låna pengar för att fixa stora saker såsom takbyten och byta värmesystem.

Om ni väljer att spara i några månader kommer ni snabbt ha en bra budget för att påbörja era renoveringsplaner. Till exempel kan man få tapeter väldigt billigt. Kolla efter tapeter som är en del av ett utgående sortiment, dessa kan säljas iväg med 70 % rabatt.

Vi har en hel artikel tillägnad hur man skapar ett nytt och fräscht kök. Det är otroligt hur mycket man kan göra med lite färg och kakel.

Om ni har parkett eller golv av trä, kan det löna sig att hyra en golvslip under en helg. Flytta alla möbler ut ur rummet och slipa ned golvet. Du får bort alla gamla repor och märken och ett nytt, vackert lager visar sig. Kom ihåg att olja in eller lacka det nya lagret så det håller lika länge som det första. Har du matt kan du slita bort den och lägga ett billigt laminatgolv istället, det är inte lika lyxigt som riktigt trägolv men du sparar in tusentals kronor på att välja laminat istället.