Få till inredningen med bordslampor

Bordslampan kommer idag i många variationer och former. I denna artikel tänkte vi gräva lite djupare hur du kan tänka kring denna lampa och förhoppningsvis bli lite mer inspirerad.

Tanken med en bordslampa är att skapa ett mysigt ljus och känsla i ditt hem. Du kan placera den i fönstret, på sideboarden, i bokhyllan, vägghyllan eller på byrån. För bästa effekt installera gärna en dimmer så kan du själv välja vilken ljusstyrka som du vill ha för stunden.

En typ av lampa som varit trendig ett tag är en lampfot i varierade format och stilar med en öppen LED-glob. Denna finns som sagt i otaliga variationer och är riktigt snygg och stilren. Det man kan tänka på här är lampan inte har någon skärm, vilket gör att ljuset blir skarpare. Placeringen av lampan bör därmed ta hänsyn till var man sitter i rummet så man inte blir bländad.

Om du har en ganska klassisk stil hemma men känner att du vill få fram några detaljer är lampan perfekt att experimentera med. För dig som vill ha en naturlig känsla kan du välja en bordslampa med naturmaterial i trä eller bambu. För dig som vill åt en mer industriell stil kan lampor i olika metall fungera bra. Om du har en mer lantlig och romantisk stil kan du välja en klassisk lampfot i trä eller metall och en lampskärm i tyg.

Försök variera dig med dina bordslampor i storlek, form och färg. Tänk också på vad som passar in i utrymmet där du ska ställa en lampa och vad du har runtikring. Exempelvis passar en liten och låg lampa ett stort fönster utan kräver lite mer höjd.

För att hitta en unik känsla för ditt hem kan det vara bra att kika i butiker som har ett lite bredare urval. Kolla även gärna på second hand om du hittar intressanta lampfötter du kanske kan piffa upp med en ny skärm.

Lycka till!