Få tid för renovering

Har man hus lär man sig snabbt att det alltid behöver fixas. Så fort någonting har lagats så har någonting annat gått sönder under tiden. Eller så börjar vissa delar blir slitna och måste bytas, såsom taket eller tapeterna. 

Det spelar ingen roll hur fräscht och  nytt hus man köper, i slutändan behöver man renovera och göra om för att huset ska hålla och behålla sitt marknadsvärde i fall ni någonsin tänker sälja.

Men i en vanlig familj så är schemat ganska stressat. Man jobbar hela dagarna, sedan ska barn hämtas och skjutsas. De behöver hjälp med läxorna eller har träning. Därefter ska man laga mat och hitta tid att själv få träna lite. Efter det vill man gärna få lugn stund innan man måste gå och lägga sig för att göra om rutinerna nästa dag. Hur ska man egentligen hitta tiden att renovera?

Planera i små steg

Det gäller att ha en plan. Man måste räkna ut vad som behöver göras och hur lång tid man tror det tar. Sedan ser man hur många timmar man kan avvara i veckan för detta projekt. Har man bara några timmar att utnyttja så får man bryta ned renoveringen i flera steg. Första steget kanske bara är att städa ordning där man ska renovera. Nästa steg är att ta bort så mycket gammal material man hinner på den utsatta tiden.

Anlita

Har man inte orken eller lusten att spendera månader på att få vardagsrummet ommålat så kan man helt enkelt spara ihop pengar istället och anlita någon som gör jobbet åt en. Genom funktioner såsom Bidlays auktionssajt så kan man komma undan billigare. Här är det privatpersonen som styr kostnaden. De sätter ut ett maxbelopp som de är villig att betala för målningen, sedan får företagen slåss om att få anta ert uppdrag genom att sänka sina priser, inte höjas. Den som erbjuder lägst pris för tjänsten vinner auktioner.

Vill man dock att ett företag ska vara intresserad kan det vara bra att efterforska vad dessa jobb brukar gå på och inte lägga sig så långt under det priset. Sedan är det ju upp till företagen att driva ned priset ytterligare!