Ett varmt och härligt hem

5020274-feet-warming-by-fireplace

Att ha det varmt hemma är nästan det viktigaste för att skapa en trivsam miljö. Detta gäller särskilt oss som bor i Norden, då det är kallt om vintrarna här uppe. Det finns många olika sätt att värma upp i hemmet och om du vill göra det klimatneutralt och ekonomiskt, är det pellets du bör välja.

Pellets tillverkas av spån från sågverksindustrin och när du eldar med pellets släpper det ut lika mycket koldioxid som själva trädet tog upp från luften. Med andra ord är det klimatneutralt. Förutom att pellets ger hushållet mycket värme, sänker dina värmekostnader och är klimatsmart, är pellets dessutom väldigt lättillgängliga.

Du behöver inte bara använda pellets i en pelletspanna, du kan även köpa en så kallad “pelletskorg”. En pelletskorg är som en eldsäker korg där du eldar din pellets. Du får snabbt en värmande och mysig brasa att sitta runt. För att elda i en pelletskorg placerar du helt enkelt korgen inuti en öppen spis, en kakelugn eller i en vanlig braskamin. Du kan dessutom elda i din pelletskorg utomhus, något som är säkrare än en öppen eld. Om du är intresserad av att börja elda med pellets finns alla möjligheter att börja redan nu.

Inred med eld

Finns det något mysigare än att starta en brasa, kura ihop sig i fåtöljen med en kopp te och bara njuta av elden? Nu kan du på ett enkelt sätt skapa den härliga inredningen du drömt om. Bli inspirerad av mysiga brasor på styleroom.se. Att installera en braskamin är inte svårt om du bor i hus. Idag finns moderna braskaminer som inte kräver någon skorsten, något som såklart gör installationen avsevärt enklare. Med en öppen spis kan du börja elda i din pelletskorg och få ett varmt, mysigt och stämningsfullt hem.