Ett vardagsrum att trivas i

Vardagsrummet är för många av oss hemmets hjärta. Här samlas vi för att umgås med familj och vänner. Vi fikar, läser och tittar på TV. Därför är det viktigt att vardagsrummet är inrett så att vi trivs.

Förr eller senare brukar det bli dags att göra en lite större förändring. Kanske består den nuvarande inredningen mest av blandade föremål från era tidigare bostäder som efterhand inte riktigt passar ihop.

Börja med helheten

Grundläggande när du ska inreda vardagsrummet är att börja med väggar och större möbler. Ofta är det trevligt att ha en ljus, men ganska lugn färgskala. En generös soffa och andra bekväma sittmöbler är nyckelföremål liksom ett lagom högt bord att duka på. Tänk även på att belysningen ska vara tillräckligt ljus, men också dov för att för en mysigare stämning. Ett tips är vackra sidobord för saker som avställning och lampor.

Accessoarer sätter stilen

När du har skapat en inbjudande helhet i ditt vardagsrum kommer det som nästan är ännu roligare – nämligen att dekorera. Detta inkluderar till exempel tavlor, konstverk, prydnadsföremål och växter, men även textiler i olika form. Bland annat kan du investera i några härliga kuddar till soffan. Satsa gärna på kvalitet och naturmaterial som exempelvis bomull eller ull. Det senare kan du bland annat köpa hos butiken Ullkomforten.