Ett vackrare kök

2075311-kitchen-interior

Landet runt är det många kök som inreds varje år och ännu fler som drömmer om det kök de vill ha. Här följer ett antal tips om hur man väljer det kök som passar en själv bäst.

Innan man gör något är det bäst att välja en stil för köket, lite korta tips om olika stilar kan man hitta i denna artikel från dinbyggare.se.

Lådor och luckor

I de flesta kök är det dessa som dominerar, därför är det viktigt att man kan hitta en design som man gillar och ett material som är lättskött och praktiskt. Ett tips är att testa luckor och lådor i laminat, det är köksvärldens bästa imitatör, de kan nämligen se ut som vilken annan lucka som helst. Många använder laminatluckor som ser ut som naturträ till exempel. Laminatluckor är billiga och lätta att rengöra, tyvärr kan de vara svårt att göra något åt repor på ytorna.

Kakel och klinkers

Nästan alla kök använder sig av kakel eller klinkers i någon utsträckning, valet är först och främst en smaksak, det viktigaste är att att plattorna matchar köket. Man kan lätt vara ganska kräsen när det gäller färg och mönster på kakel då det ofta finns i många olika varianter i välutrustade kakelaffärer. Det är rekommenderat att man tänker lite på vilket fogbruk man använder till plattorna, man kan nämligen få tag på fog i olika toner, för vissa kan det passa bra med en mörkare fix medan grå eller vitt passar andra.

Bänkar och arbetsytor

Köksbänken kommer att spela en stor roll i kökets utseende, det är bra att ha en idé på vilket typ av kök man vill ha innan man skaffar köksbänken, vill man ha en mer lantlig stil passar det väldigt bra med en bänkskiva av trä, det ger en härligt levande känsla till köket. Är man mer ute efter att designa ett kök i modern stil eller kanske skandinavisk design passar det bättre med en enfärgad bänk i ljus ton.